Hvilken type sko skal jeg vælge?

Jeg vil gerne have en sko, der er så tæt på bare fødder som muligt

Du vil gerne slippe dine fødder fri. Måske går du allerede så meget på bare fødder som muligt. Du har ingen gener ved at gå barfodet eller på strømpesokker, og du bliver semi-deprimeret når sæsonen skifter og sandalerne skal erstattes af rigtige sko, som plejer at klemme og mase dine fødder.

Du skal vælge: BARFODSSKO. 

100% fodformede og med en tynd og fleksibel sål. Det er næsten så godt som bare fødder, men uden at få beskidte, kolde eller våde fødder.

Også godt til dig som har fodsmerter som f.eks. hælspore, og hvor intet andet (indlæg og fodtøj) har virket. Mange af vores kunder opdager, at deres smerter forsvinder, når fødderne får lov til at folde sig ud naturligt og de kan gå mere ‘blidt’ pga. de tynde såler, som tillader feedback til hjernen.

OBS: Brug skoene forsigtigt i starten, så din krop kan nå at tilpasse sig i sit eget tempo.

Se alle barfodssko

Jeg vil have en komfortabel sko, som jeg kan gå langt i uden smerter

Du er interesseret i dine fødders velvære, og har ofte investeret i ‘de gode sko’ fra forskellige butikker. Desværre får du alligevel ofte smerter i fødderne eller andre steder i kroppen, og kan ikke nyde dine traveture, som du plejede.

Du skal vælge: FUNKTIONELLE SKO. 

100% fodformede sko med en sål uden hældning, som muliggør naturlig afvikling af skridt og som styrker fødderne. Sålerne har variabel tykkelse, men er aldrig alt for stødabsorberende, da det også kan give fodproblemer.

Kom endelig ind i butikken og få kyndig vejledning - eller kontakt os via Sociale Medier og på mail/telefon, hvis du bor langt væk. Så finder vi det perfekte par til netop dig.

Se alle funktionelle sko

Jeg plejer at løbe, men har nu smerter/skader

Du skal vælge: Neutrale zero-drop løbesko

For at komme smerterne til livs, er den bedste fremgangsmåde at købe et par og starte med at gå med dem så meget som muligt. Der burde allerede komme en forbedring af fodstyrke efter kort tid. 

Begynd derefter på korte løbeture. Hvis du plejer at løbe lange strækninger, er det bedst at reservere skoene til de korte træningspas og løbe de lange i dine sædvanlige løbesko, indtil din krop er trænet nok op til at kunne løbe langt i dine nye sko - nu uden smerter!

Hvis du løber korte ture, er det bare at gå i gang, efter at du har gået meget i skoene i en måned eller to.

Se alle sportssko til mænd

Se alle sportssko til kvinder

Jeg er vild med barfodssko, men får ondt i fødderne når jeg går/står i dem i lang tid

Der er stor forskel på tykkelsen af sålerne på ‘barfodssko’. Der er desuden ikke nogen officiel definition på, hvornår en sko er en ‘barfodssko’. Der findes modeller med utroligt spidse tå-bokse med en tynd zero-drop sål, og der findes modeller med svangstøtte og en tynd sål. Alle bliver markedsført som ‘barefoot’. 

Det vigtigste for dine fødder, mener vi, er at tå-boksen er asymmetrisk og sålen har zero-drop og er fleksibel. Kun sådan kan foden afvikle skridt naturligt, og du undgår at dine fødder bliver deformerede af skoen.

Super-tynde såler kan overbelaste fødderne, især efter 40 års alderen, ved vægtstigning, og ved ekstreme situationer (lang vandring, klipper, stå på hårdt gulv hele dagen).

Hvis du fornemmer at barfodsskoene er uhensigtsmæssige til dig i nogle situationer eller bare generelt, anbefaler vi FUNKTIONELLE SKO, som har alle de samme fordele som barfodssko, men har en tykkere sål som giver bedre beskyttelse ved støddæmpning.

Funktionelle sko er desuden uovertrufne som overgangssko til barfodssko i en periode, hvor du får alle fordele og langsomt kan gøre fødderne klar til den tynde sål på sigt.

De fleste af vores kunder bruger både de tynde og de tykke såler. Variationen er god for kroppen. Nogle gange er det dejligt med maksimal føling af underlaget og andre gange er det skønt med aflastende støddæmpning. Kom endelig ind i butikken, og få kyndig vejledning til lige netop dine behov.

Se alle funktionelle sko

Sko til børn 0-10 år

Vi anbefaler barfodssko til børn, læs hele vejledningen under.

Se alle børnesko